top of page

Oameni.Putere.România.Revoluție.

Am avut prilejul de a vedea frânturi din excepționalul proiect al lui Cornel Brad, « OAMENI.PUTERE.ROMÂNIA.REVOLUȚIE. », la Timișoara, chiar pe 16 Decembrie, iar la început de an avem bucuria de a-l găzdui la Bruxelles. Pentru generația celor mult prea tineri în ’89, e extraordinară concentrarea asupra oamenilor Revoluției… De cele mai multe ori, nouă ni s-a spus această poveste prin prisma evenimentelor, a cronologiei acestora, a schimbărilor politice.


E neprețuită însă cunoașterea poveștilor individuale. Ne ajută să nu uităm, să ne apropiem mai mult de adevăr, să înțelegem că împreună, noi, cetățenii, deținem o reală putere de a schimba și de a influența destinul politic comun. Și cel mai important, ne ajută să ne cunoaștem unii pe alții. Deși au trecut 30 de ani, noi cunoaștem prea puține dintre poveștile celor care au luptat pentru limba și cultura română în August ’89 la Chișinău și ale celor care au luptat pentru libertate în Decembrie ’89, pe celălalt mal de Prut.


Dincolo de calitatea artistică, expoziția lui Cornel Brad constituie un pas important în acest proces, pe cât de anevoios pe atât de necesar la români, de cunoaștere și de auto-cunoastere… pentru că degeaba a venit libertatea dacă frații nu se cunosc între ei.


Pentru cei care nu au reușit să ajungă la vernisajul expoziției, o puteți descoperi în următoarele săptămâni la Secția Consulară a Ambasadei, Boulevard du Regent 47-48. Cartea « Oameni.Putere.România » care conține portretele unora dintre cele mai semnificative personalităti ale Revoluției, dar și ale ultimilor 100 de ani din istoria României, poate fi achiziționată accesând site-ul oameniputereromania.org .


#Eroiinumorniciodată #30deani #RevoluțiaRomână #OameniPutereRomânia #ecru2018


#Eroiinumorniciodată #30deani #RevoluțiaRomână #OameniPutereRomânia #ecru2018

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page