top of page

Aviz noilor forțe politice

Cea mai monstruoasă moștenire a comunismului rămâne eliminarea dimensiunii istorice din mentalitatea colectivă. Lumea începea cu ei. Cea mai gravă eroare a guvernărilor care i-au urmat e perpetuarea acestei stări de fapt prin lipsa de investiții și reformă în educație, prin deturnarea conceptului de patriotism în scopuri electorale, prin crasul dezinteres față de patrimoniul cultural, istoric și natural.

De asta a ajuns astăzi complexul de inferioritate sport național, de asta nu avem viziune politică și oameni de stat, ci doar mici politicieni mai mult sau mai puțin corupți. Noi vrem o țară ca afară, dar uităm că francezii, britanicii, americanii etc. au făcut sport național din promovarea propriei culturi și istorii.

De la mișto-urile cu geto-daci la ridiculizarea ideii de reunire cu Basarabia la reacțiile pline de ură față de cetățenii români de mai multe etnii care au mers ieri la un cimitir internațional și au pus flori și lumânări la mormintele tuturor ostașilor îngropați acolo… Or fi fost niște "nebuni" și printre ei care trebuie pedepsiți conform legii, dar gestul rămâne unul de normalitate. Instigarea la ură nu au făcut-o cei care s-au dus cu flori la cimitir, ci politicienii care au deturnat momentul, presa senzaționalistă ahtiată după click-uri și "marii noștri formatori de opinie" ahtiați după like-uri, care răspândesc jumătăți de adevăr.

Patriotismul nu e retrograd, e asumarea firească a trecutului cu BUNE și cu RELE. Doar printr-o astfel de asumare putem învăța din greșeli și putem evita eventualele derapaje extremiste.


Aviz noilor forțe politice ( pentru că de la acestea ne permitem să avem așteptări ) :


România nu a început o dată cu noi. Dimensiunea noastră istorică trebuie înțeleasă corect și asumată politic. Altfel, rămanem o comunitate cu nevoi economice care vine de nicăieri și se îndreaptă către nicăieri.


PS. Mai jos niște copii care au rezistat cu mult înaintea noastră, elevi de liceu, membri ai mișcării de rezistență anti-sovietică "Arcașii lui Ștefan" din Soroca, Basarabia.
#unitate #ValeaUzului #patriotism #Basarabia #rezist

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page