top of page

Azi e despre iubire...

1 Decembrie 2018 nu e despre patriotism, politică sau istorie. Nu e nici măcar despre unire.

1 Decembrie 2018 este despre iubire - iubirea celor care au înfăptuit Marea Unire acum 100 de ani pentru noi, urmașii lor; iubirea pentru copii, nepoți și strănepoți a celor care de secole luptă pentru libertate, pentru limbă, pentru credință, pentru ca noi, astăzi, să existăm liberi și români.

Au luptat uneori, uneori s-au rugat, au supraviețuit alteori, întotdeauna au rezistat. Și toate astea dintr-o mare și nestrămutată iubire pentru cei ce vor urma. Centenarul nu ne-a găsit așa cum și-ar fi dorit ei și nici așa cum ne-am fi dorit noi. Dar dintr-o mare și nestrămutată iubire pentru cei ce vor urma, avem datoria să luptăm, să ne rugăm, să rezistăm… și, mai presus de toate, să ne iubim unii pe alții cel puțin la fel de mult cum ne-au iubit ei, cei care au fost.

Fireștile nuanțe individuale, hotarul de la Prut, granițele impuse sau cele recent alese pălesc în comparație cu tot ceea ce ne leagă: miile de ani, milioanele de morți, miliardele de lacrimi vărsate împreună la bine și la greu.

Să fie Anul Centenar momentul nostru zero când o luăm de la capăt pentru a mia oară din iubire pentru existența liberă și românească a celor ce vor urma. Să ne iubim unii pe alții așa cum ne-au iubit înaintașii noștri toți, de la cei care au luptat la Tapae la cei căzuți în temnițele comuniste.

Iar pe cei pe care nu-i putem iubi, să ne dăm silința să-i educăm, să-i informăm, să nu-i disprețuim.

Să ne ridicăm unii pe alții și împreună țara.

La Mulți Ani, România! Mare ai fost tot timpul, să ne crești și întreagă !


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page